onsdag 19. september 2012

Vi påviser proteiner :)

                     


Hensikt: Å lære å påvise proteiner i ulike matvarer


Utstyr: 8 reagensglass, dråpeteller, vann, melk, kobbersulfat, natronlut  (NaOH)


Forprøve 1:

* Ha litt eggehvite (proteiner) i et reagensglass
* Tilsett noen råper natronlut og kobbersulfat
* Hvilke farge får du?  Lilla

Forprøve 2:

* Ha litt vann (ikke proteiner) i et reagensglass
* Tilsett noen dråper natronlut og kobbersulfat
* Hvilken farge får du? Kald blå (lys)

Fremgangsmåte:


Melk:

1) Ha litt melk i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilke farge får løsningen? Lilla/varm blå

Hvetemel:

1) Ha litt hvetemel i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilken farge får løsningen? Varm blå

Melkesjokolade



1) Ha litt sjokolade i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilken farge får løsningen? Lilla

Olivenolje
1) Ha litt olivenolje i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilken farge får løsningen? lys blå

Skinke:
1) Ha litt skinke i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilken farge får løsningen? Lilla



Eggeplomme
1) Ha litt eggeplomme i et reagensglass
2) Tilsett natronlut og kobbersulfat
3) Hvilken farge får løsningen? Varm blå

Konklusjon:
De matvarene som inneholdtprotein er: skinke, melkesjokolade, melk, eggehvite, eggeplomme, hvetemel.

De matvarene som ikke inneholdt proteiner er: olivenolje, vann, Hvetemel


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar